Látogatás a rendőrségen

E-mail Nyomtatás PDF

 Látogatás a rendőrségen

 

Iskolánk 1. és 2. osztályosai május 5-én látogatáson vettek részt a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A Kapitány úr megnyitó beszédében nagy örömmel nyugtázta, hogy milyen sok érdeklődő jelent meg ezen alkalommal. Tájékoztatott bennünket a rendőrök munkájáról, továbbá arról, hogy mindent megtesznek azért, hogy biztonságban, nyugalomban élhessünk. A délelőtt folyamán a gyermekek nagy élvezettel figyelték a kutyás bemutatót, az autós üldözést. Bár a lövések eldördülésekor nagy volt az ijedtség, a megszeppent gyerekek megvigasztalódtak, amikor szemük láttára fogták el a „tettes”. Kipróbálhatták a rendőrség járműveit, valamint az ujjlenyomat levételének folyamatát. Közlekedési szabályokról szóló kérdőívet is kitölthettek az érdeklődők, melyeknek a megoldásában rendőrök segítettek. Rengeteg élménnyel tértünk haza. Köszönjük a Rendőrség dolgozóinak a színvonalas nyílt nap szervezését.

Tóth Dénesné és Perlakiné Huszti Márta

szervezők

 

Beiratkozás

E-mail Nyomtatás PDF

 

Módosítás: ( 2017. július 05. szerda, 06:51 )
 

Föld Napja Farmoson

E-mail Nyomtatás PDF

 Föld Napja Farmoson

Idén 27. alkalommal tartották meg a Föld Napja rendezvényt hazánkban, melynek Farmos adott otthont 2017.április 21-én. Osztályunk (4.b)teljes létszámmal részt vehetett ezen a programon, melyre nagy izgalommal készültünk. Azon a bizonyos pénteki napon izgatottan és kíváncsisággal tele vártuk a buszt, hogy végre elindulhassunk egy olyan eseményre, amilyenen ez idáig sem a gyerekek, sem én nem vettünk részt. Érkezéskor jurtákhoz hasonló sátrak fogadtak bennünket,melyek mindegyike valamilyen természettel, természetvédelemmel kapcsolatos játékkal, előadással, vetélkedővel hívogatta a látogatókat. Tanulóink lelkesen indultak, hogy felfedezzék az egy-egy sátor kínálta lehetőségeket. Kipróbáltak mindent, ami belefért az időnkbe: kirakók, fejtörők, memóriák, ügyességi feladatok stb. melyek egytől-egyig állatokhoz, növényekhez, vízhez egy szóval a Földhöz kapcsolódtak. Rengeteg ajándékot, nyereményt zsebeltek be (plakátok, képeslapok, iránytűk) kis tanítványaink.

Ezt követően egy tanösvény felfedezésére indultunk, mely Farmos határában található. Egy túravezető navigálásával sétáltunk végig árkon-bokron, hídon és saras ösvényeken. Óriási élmény volt ez mindannyiunknak. Visszatérve a központba egy igen vidám, színvonalas dalos-zenés előadást tekintettünk meg, majd elfogyasztottuk az ajándékba kapott friss pogácsát és almát. A program végéhez közeledve utoljára végig jártuk a környéket, hogy minél több kép bevésődjön emlékezetünkbe, majd élményekkel és ajándékokkal tele indultunk haza.

Egy vidám, eseménydús napot töltöttünk együtt, mely örök emlék marad számunkra. Köszönjük a Ceglédi Tankerületi Központnak a lehetőséget!

                                                                     Monori Ágnes

osztályfőnök

 

 

 

Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

E-mail Nyomtatás PDF

 Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

 

Március 23-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Cegléden a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola a Kistérségi Idegennyelvi Vers-és Prózamondó versenyt ahol mintegy 10 iskola közel 100 diákja vett részt.

Iskolánk diákjai szép számmal jelentkeztek és készültek a megmérettetésre. Mivel a városi versenyre korcsoportonként csak 2 főt lehetett indítani, így házi elődöntőt rendeztünk,amely első 2 helyezettje képviselte a Törteli Szent István Király Általános Iskolát.

Izgatottan indultunk a versenyre. A gyerekek magabiztosan, felkészülten adták elő az angol nyelven megtanult műveket.

Nick Zoé (4.b) mindenkit maga mögé utasítva remek pontszámmal nyerte korosztálya versenyét. Nagy Ramónára (4.a) és Nagy Vanesszára (6.a) szintén büszkék vagyunk,hiszen mindketten a középmezőnyben végeztek.

Szívből gratulálunk nekik és jó munkát kívánunk a tanév hátralevő részére!

Monori Ágnes, Magyar Diána Dóra

tanárnők

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Március 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa35
mod_vvisit_counterTegnap15
mod_vvisit_counterEzen a héten906
mod_vvisit_counterMúlt héten241
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2488
mod_vvisit_counterMúlt hónapban5586
mod_vvisit_counterÖsszesen565165

Véletlen képek