Föld Napja Farmoson

E-mail Nyomtatás PDF

 Föld Napja Farmoson

Idén 27. alkalommal tartották meg a Föld Napja rendezvényt hazánkban, melynek Farmos adott otthont 2017.április 21-én. Osztályunk (4.b)teljes létszámmal részt vehetett ezen a programon, melyre nagy izgalommal készültünk. Azon a bizonyos pénteki napon izgatottan és kíváncsisággal tele vártuk a buszt, hogy végre elindulhassunk egy olyan eseményre, amilyenen ez idáig sem a gyerekek, sem én nem vettünk részt. Érkezéskor jurtákhoz hasonló sátrak fogadtak bennünket,melyek mindegyike valamilyen természettel, természetvédelemmel kapcsolatos játékkal, előadással, vetélkedővel hívogatta a látogatókat. Tanulóink lelkesen indultak, hogy felfedezzék az egy-egy sátor kínálta lehetőségeket. Kipróbáltak mindent, ami belefért az időnkbe: kirakók, fejtörők, memóriák, ügyességi feladatok stb. melyek egytől-egyig állatokhoz, növényekhez, vízhez egy szóval a Földhöz kapcsolódtak. Rengeteg ajándékot, nyereményt zsebeltek be (plakátok, képeslapok, iránytűk) kis tanítványaink.

Ezt követően egy tanösvény felfedezésére indultunk, mely Farmos határában található. Egy túravezető navigálásával sétáltunk végig árkon-bokron, hídon és saras ösvényeken. Óriási élmény volt ez mindannyiunknak. Visszatérve a központba egy igen vidám, színvonalas dalos-zenés előadást tekintettünk meg, majd elfogyasztottuk az ajándékba kapott friss pogácsát és almát. A program végéhez közeledve utoljára végig jártuk a környéket, hogy minél több kép bevésődjön emlékezetünkbe, majd élményekkel és ajándékokkal tele indultunk haza.

Egy vidám, eseménydús napot töltöttünk együtt, mely örök emlék marad számunkra. Köszönjük a Ceglédi Tankerületi Központnak a lehetőséget!

                                                                     Monori Ágnes

osztályfőnök

 

 

 

Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

E-mail Nyomtatás PDF

 Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

 

Március 23-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Cegléden a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola a Kistérségi Idegennyelvi Vers-és Prózamondó versenyt ahol mintegy 10 iskola közel 100 diákja vett részt.

Iskolánk diákjai szép számmal jelentkeztek és készültek a megmérettetésre. Mivel a városi versenyre korcsoportonként csak 2 főt lehetett indítani, így házi elődöntőt rendeztünk,amely első 2 helyezettje képviselte a Törteli Szent István Király Általános Iskolát.

Izgatottan indultunk a versenyre. A gyerekek magabiztosan, felkészülten adták elő az angol nyelven megtanult műveket.

Nick Zoé (4.b) mindenkit maga mögé utasítva remek pontszámmal nyerte korosztálya versenyét. Nagy Ramónára (4.a) és Nagy Vanesszára (6.a) szintén büszkék vagyunk,hiszen mindketten a középmezőnyben végeztek.

Szívből gratulálunk nekik és jó munkát kívánunk a tanév hátralevő részére!

Monori Ágnes, Magyar Diána Dóra

tanárnők

 

Tornaverseny törteli diák részvételével

E-mail Nyomtatás PDF

 

 Tornaverseny törteli diák részvételével

 

 

2017.március 25-én a Pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre az a tornaverseny, melyen a Ceglédi Református Iskola és Óvoda is részt vett. A csoportnak én is a tagja vagyok.

Szombaton reggel 8-kor már indultunk szüleinkkel és a csoporttársaimmal. Két egységben léptem fel: a „Madárkák” csoportban, ami 7 főből állt, és a „Vissza az időbe” egységgel, amit 3 fő alkotott.

A Madárkákkal délután 1 órakor jutottunk színpadra, majd ennek az eredményhirdetése fél 3-kor volt. Nagy örömünkre csoport másodikak lettünk, s ezzel megkaptuk az ezüstéremmel járó serleget és az oklevelet. De tovább izgulhattunk, mert a második egységgel este 7-kor kerültünk sorra a „Vissza az időben” c. koreográfiával. Ez is nagyon jól sikerült. A dobogó 3. helyét kaptuk érte, és vele együtt a bronzérmet és az oklevelet.

Szinte az egész napot végig izgultuk nemcsak magunkért, hanem csoporttársainkért is. Felejthetetlen szombat volt! A záró eredményhirdetés este fél 10-kor kezdődött. Míg a zsűri elvonult megbeszélni a helyezések sorrendjét, addig mi, szereplők fergeteges bulit csaptunk. Együtt ünnepeltünk az ország minden részéről érkező gyerekekkel, sőt voltak köztünk kínai nemzetiségűek is.

Reméljük, hogy az elért eredményünk elég lesz az Országos Bajnokságon való részvételhez!

 

Rátóti Andrea 7.a osztályos tanuló

 Szívből gratulálunk Andikának a kiemelkedően szép szereplésért, a helyezésekért, és kívánunk a további versenyekhez sok sikert, kitartást, szorgalmat. Abban is nagyon bízunk, hogy eléritek a kitűzött célotokat, és az Országos Bajnokság résztvevő csapatai közötti versenyben izgulhatunk értetek! Büszkék vagyunk rád!

Iskolavezetőség

 

Tavaszi Iskolába Csalogató

E-mail Nyomtatás PDF

 

 Tavaszi Iskolába Csalogató

 

 

2017. április 11-én tartottuk intézményünkben a 4. foglalkozást, mely több részből állt.

Elsőként Radicsné Sáfrán Erika igazgatónő köszöntötte a megjelent nagycsoportos óvodásokat, szüleiket és az óvó néniket. Ennek keretében tájékoztatást hallhattak az iskola életéről, az intézményben zajló nevelési-oktatási munkáról, és emlékeztetőt vehettek át a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.

Korábban megismerkedhettek a kisgyermekek a földszinten lévő elsős tantermekkel, most az emeleten a 2. osztály tantermében meglepetés bábelőadás várta őket.

Perlakiné Huszti Márta tanító néni által betanított mesével kedveskedtek a bábszakkörre járó másodikos és negyedikes gyerekek. Az iskola udvarán a húsvéti hagyományok, népszokások megbeszélése után az elrejtett papírtojásokat keresték meg az udvar füves részén. Jutalmul csoki tojást kaptak a szemfüles keresők, akik még ügyesen meg is számolták a megtalált tojásokat.

Az utolsó állomáson a Sportcsarnokban „Nyuszi Olimpián” vettek részt leendő első osztályosaink, ahol kis nyusziként különböző mozgásos feladatokat teljesítettek: tornapadon járás, célba dobás, akadályfutás, nyuszi ugrás, atlétikai létrán szökdelés, tojás egyensúlyozása kanállal, fatojás görgetése tornapadon. A sikeres részvételért éremmel és nyuszi figurába rejtett édességgel díjaztuk „versenyzőinket”.

Köszönöm a segítséget a tanító néniknek, valamint a harmadikos és negyedikes tanulóinknak, akik az akadályok leküzdésében segítették a kis nebulókat.

Szeretettel várjuk a leendő elsősöket és szüleiket a 2017. április 20-21-én tartandó általános iskolai beiratkozásra az Emeletes épületben.

 

Bakosné Mester- Szabó Katalin tanító néni

 

Módosítás: ( 2017. augusztus 21. hétfő, 19:12 )
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Október 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Névnap

Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa17
mod_vvisit_counterTegnap43
mod_vvisit_counterEzen a héten60
mod_vvisit_counterMúlt héten600
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1477
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1791
mod_vvisit_counterÖsszesen544576

Véletlen képek

Partnerek