Beiratkozás

E-mail Nyomtatás PDF

 

Módosítás: ( 2017. július 05. szerda, 06:51 )
 

Föld Napja Farmoson

E-mail Nyomtatás PDF

 Föld Napja Farmoson

Idén 27. alkalommal tartották meg a Föld Napja rendezvényt hazánkban, melynek Farmos adott otthont 2017.április 21-én. Osztályunk (4.b)teljes létszámmal részt vehetett ezen a programon, melyre nagy izgalommal készültünk. Azon a bizonyos pénteki napon izgatottan és kíváncsisággal tele vártuk a buszt, hogy végre elindulhassunk egy olyan eseményre, amilyenen ez idáig sem a gyerekek, sem én nem vettünk részt. Érkezéskor jurtákhoz hasonló sátrak fogadtak bennünket,melyek mindegyike valamilyen természettel, természetvédelemmel kapcsolatos játékkal, előadással, vetélkedővel hívogatta a látogatókat. Tanulóink lelkesen indultak, hogy felfedezzék az egy-egy sátor kínálta lehetőségeket. Kipróbáltak mindent, ami belefért az időnkbe: kirakók, fejtörők, memóriák, ügyességi feladatok stb. melyek egytől-egyig állatokhoz, növényekhez, vízhez egy szóval a Földhöz kapcsolódtak. Rengeteg ajándékot, nyereményt zsebeltek be (plakátok, képeslapok, iránytűk) kis tanítványaink.

Ezt követően egy tanösvény felfedezésére indultunk, mely Farmos határában található. Egy túravezető navigálásával sétáltunk végig árkon-bokron, hídon és saras ösvényeken. Óriási élmény volt ez mindannyiunknak. Visszatérve a központba egy igen vidám, színvonalas dalos-zenés előadást tekintettünk meg, majd elfogyasztottuk az ajándékba kapott friss pogácsát és almát. A program végéhez közeledve utoljára végig jártuk a környéket, hogy minél több kép bevésődjön emlékezetünkbe, majd élményekkel és ajándékokkal tele indultunk haza.

Egy vidám, eseménydús napot töltöttünk együtt, mely örök emlék marad számunkra. Köszönjük a Ceglédi Tankerületi Központnak a lehetőséget!

                                                                     Monori Ágnes

osztályfőnök

 

 

 

Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

E-mail Nyomtatás PDF

 Újabb sikerek az idegennyelvi versenyen

 

Március 23-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg Cegléden a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola a Kistérségi Idegennyelvi Vers-és Prózamondó versenyt ahol mintegy 10 iskola közel 100 diákja vett részt.

Iskolánk diákjai szép számmal jelentkeztek és készültek a megmérettetésre. Mivel a városi versenyre korcsoportonként csak 2 főt lehetett indítani, így házi elődöntőt rendeztünk,amely első 2 helyezettje képviselte a Törteli Szent István Király Általános Iskolát.

Izgatottan indultunk a versenyre. A gyerekek magabiztosan, felkészülten adták elő az angol nyelven megtanult műveket.

Nick Zoé (4.b) mindenkit maga mögé utasítva remek pontszámmal nyerte korosztálya versenyét. Nagy Ramónára (4.a) és Nagy Vanesszára (6.a) szintén büszkék vagyunk,hiszen mindketten a középmezőnyben végeztek.

Szívből gratulálunk nekik és jó munkát kívánunk a tanév hátralevő részére!

Monori Ágnes, Magyar Diána Dóra

tanárnők

 

Tornaverseny törteli diák részvételével

E-mail Nyomtatás PDF

 

 Tornaverseny törteli diák részvételével

 

 

2017.március 25-én a Pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre az a tornaverseny, melyen a Ceglédi Református Iskola és Óvoda is részt vett. A csoportnak én is a tagja vagyok.

Szombaton reggel 8-kor már indultunk szüleinkkel és a csoporttársaimmal. Két egységben léptem fel: a „Madárkák” csoportban, ami 7 főből állt, és a „Vissza az időbe” egységgel, amit 3 fő alkotott.

A Madárkákkal délután 1 órakor jutottunk színpadra, majd ennek az eredményhirdetése fél 3-kor volt. Nagy örömünkre csoport másodikak lettünk, s ezzel megkaptuk az ezüstéremmel járó serleget és az oklevelet. De tovább izgulhattunk, mert a második egységgel este 7-kor kerültünk sorra a „Vissza az időben” c. koreográfiával. Ez is nagyon jól sikerült. A dobogó 3. helyét kaptuk érte, és vele együtt a bronzérmet és az oklevelet.

Szinte az egész napot végig izgultuk nemcsak magunkért, hanem csoporttársainkért is. Felejthetetlen szombat volt! A záró eredményhirdetés este fél 10-kor kezdődött. Míg a zsűri elvonult megbeszélni a helyezések sorrendjét, addig mi, szereplők fergeteges bulit csaptunk. Együtt ünnepeltünk az ország minden részéről érkező gyerekekkel, sőt voltak köztünk kínai nemzetiségűek is.

Reméljük, hogy az elért eredményünk elég lesz az Országos Bajnokságon való részvételhez!

 

Rátóti Andrea 7.a osztályos tanuló

 Szívből gratulálunk Andikának a kiemelkedően szép szereplésért, a helyezésekért, és kívánunk a további versenyekhez sok sikert, kitartást, szorgalmat. Abban is nagyon bízunk, hogy eléritek a kitűzött célotokat, és az Országos Bajnokság résztvevő csapatai közötti versenyben izgulhatunk értetek! Büszkék vagyunk rád!

Iskolavezetőség

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
2. oldal / 17

Sulinaptár

<<  December 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Névnap

Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa18
mod_vvisit_counterTegnap23
mod_vvisit_counterEzen a héten18
mod_vvisit_counterMúlt héten254
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1315
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4140
mod_vvisit_counterÖsszesen550906

Véletlen képek

Partnerek