Iskolába csalogató Farsangkor

E-mail Nyomtatás PDF

 Iskolába csalogató Farsangkor 

A Törteli Szent István Király Általános Iskolában 2017. február 8-án délután tartottuk a farsangi iskolába csalogató foglalkozást. Először Bakosné Mester-Szabó Katalin tanító néni köszöntötte a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. Ezután az 1. b osztályos tanulók „Mosolygó fogacskák” című jelmezes táncát néztük meg. Vörös Bernadett és Mezei Györgyné tanító néni ezzel a produkcióval pályázatra is benevezte a gyermekeket. Jutalmul fogápolási ajándékcsomagokat kaptak. Több „Mosolygó fogacskák” zsákocska érkezett, mint a csoport létszáma, ezért boldogan megajándékozták az elsősök az óvodásokat is egy-egy csomagocskával. Tóth Dénesné tanítványa, Bojer Ádám 1. a osztályos tanuló egy vidám verssel köszöntötte a hallgatóságot.

Ezután Monori Ágnes tanárnő vezetésével és az 1. b osztályos tanulók közreműködésével egy angol tanítási óra részletét nézhettük meg. A tanárnő kérésére az elsősök választottak óvodás segítőt is maguknak a feladatok megoldásához.

Bakosné Mester-Szabó Katalin tanító néni a farsangi témakörről beszélgetett az óvodásokkal, majd két 4. a osztályos tanítványa, Micsinai Andrea és Pataki Patrik verselt a farsangról. Egyszerre csak egy vidám, talpraesett, szolgálatkész bohóc perdült be Nagy Ramóna 4. a osztályos tanuló személyében! A versmondás után még cigánykerekezett is nagy ámulatunkra, végezetül pedig baracklekváros farsangi fánkkal ajándékozta meg az óvodásokat. Miután elfogyasztották a finomságot, a másik tanterembe kézműves foglalkozásra invitáltuk meg a jelenlévőket. Farsangi szemüveget készítettek, amit boldogan vittek haza.

Szeretettel várunk minden leendő elsőst a következő tavaszi foglalkozásunkra is!

Perlakiné Somodi Gabriella

      munkaköz.vez.

 

  

 

  

 

   

Módosítás: ( 2017. július 02. vasárnap, 15:43 )
 

Jubileumi „Mikulás Kupa”

E-mail Nyomtatás PDF

 Jubileumi „Mikulás Kupa”

A Törteli Szent István Király Általános Iskolában immár huszadik alkalommal került megrendezésre a Mikulás Kupa kézilabda és labdarúgás sportágban. A Kupákat Aszódi Krisztián volt NB I-es törteli labdarúgó indította útjára húsz évvel ezelőtt.

A felső tagozatban külön játszanak egymással az 5. és a 6. osztályosok valamint a 7.-8. osztályosok. A lányok kézilabda sportágban, a fiúk pedig labdarúgás sportágban versenyeznek osztályonként egymással.

A kupasorozat november elején indul és december közepére ér véget. A kupák, oklevelek és a 120 db érem a Karácsonyi ünnepélyen kerül átadásra.

A 2016/2017-es tanévben a következő eredmények születtek:

Az 5.6. osztályosok közül kézilabda sportágban:                 I.: 6.b osztály

                                                                                               II.:6.a

                                                                                              III.:5.a

labdarúgás sportágban :         I.:6.a

                                               II.:5.a

                                               III.:-

A 7. 8. osztályosok közül kézilabda sportágban:                  I.:8.b

                                                                                              II.:8.a

                                                                                              III.:7.b

                                               labdarúgás sportágban:          I.: 7.b

                                                                                              II.:8.a

III.:7.a

Ahhoz, hogy a tanulóink ilyen szép sportpályákon játszhatnak, köszönetet mondunk Törtel Község Önkormányzatának, a kézilabdákat köszönjük a Szülői Munkaközösségnek és az érmeket, okleveleket köszönjük a KLIK Ceglédi Tankerületének!


Mihály Zoltán

testnevelő tanár, labdarúgó edző

 

Szép volt lányok!

E-mail Nyomtatás PDF

 Szép volt Lányok!

Egy év sem telt el azóta, hogy iskolánk két tanulója szülei támogatásával elhatározta, hogy komolyan elkezdenek foglalkozni egy igazán szép, de ugyanakkor nagyon összetett sportággal, az akrobatikus tornával.

A kitartás, erős akarat, bátorság és jó előadókészség jellemzi mindkettőjüket, melynek eredményeképpen 2016. november 19.-én Budapesten, a Ceglédi Református Iskola Tornakörének versenyzőjeként a Magyar Látványtánc Sportszövetség Őszi Kupáján, Sporttáncok – Sportakrobatika Duó/Trió (2-3 fő) kategóriában Kecskés Erika megyei I. helyezést és Csoport (4-7 fő) kategóriában Rátóti Andrea megyei II. helyezést ért el.

Gratulálunk a nem mindennapi teljesítményekhez. Nagyon sok sikert kívánunk az elkövetkezendő versenyeitekhez, illetve az országos döntőre való felkészüléshez. Kívánjuk, hogy álmaitok továbbra is beteljesüljenek.

Büszkék vagyunk Rátok! Szorítunk Nektek!

Hajrá ERIKA és ANDREA! J                                                     

                                                                                                                      Topai Sándor

                                                                                                                       osztályfőnök

 

  

Módosítás: ( 2017. július 02. vasárnap, 15:49 )
 

Hagyományőrző délután a napköziben

E-mail Nyomtatás PDF

 Hagyományőrző délután a napköziben

 

A 2016-2017-es tanévben is folytatódott a nagy sikerű Hagyományőrző délután a napköziben.

Szeptemberben az első foglalkozás A magyar népmese napjához kapcsolódott . A népmese jellemzőit (csodás tettek, csodás lények, átváltozások, próbatételek, ismétlődő cselekvések, jó és rossz szereplők, állandó szófordulatok, meseszámok, varázseszközök) rövid vetítés formájában beszéltük át. Ezt követően közösen néztük meg „ A bűbájos lakat„ című mesét, amiből a szereplőket puzzle formájában lehetett kirakni az egyes osztályoknak közösen. A kézműves foglalkozás az emeleti folyosón folytatódott, ahol jellegzetes meseszereplőket készítettek a gyerekek, szabadon választott technikával. A mesés szereplőket a főbejárat folyosóján helyeztük el a mesefákra. 

 

  

 

Októberben az ősz témakör köré épült a második közös napközis délután. A foglalkozást gyűjtőmunka előzte meg (őszi képek, levelek gyűjtés). Ráhangolódásként közösen őszi verseket mondtunk és az évszakhoz illő dalokat énekeltük. Képek segítségével átbeszéltük az őszi jeles napokat; többek között Az állatok világnapját is. Ehhez kapcsolódóan a 4.a osztályos tanulók  Az eltévedt kiscica című színdarabbal készültek. Ismét az emeleti folyosón került sor a kézműves foglalkozásra, ami ez alkalommal: levélképek készítése volt. A gyerekek által gyűjtött őszi színes levelekből kreatív munkák születtek, melyek kiállításra kerültek a bejárati ajtónál elhelyezett szalmabálákra. A nap végén mindenkinek jól esett a finom lekváros kenyér, amit a gyerekek kaptak.

  

Novemberben a 3. hagyományőrző foglalkozás is megrendezésre került. December 6-a közeledtével, Várjuk a Mikulást címmel ültünk össze ismét az alsó osztályos napközisekkel. A délután első részében beszélgettünk magáról a Mikulásról és legendájáról, segítőiről, az ajándékozás hagyományáról. A gyerekek elmesélhették ki, hogyan várja a Nagyszakállút. Képeket és mesét vetítettünk, közben pedig néhány érdekességről is beszéltünk. Mint például, mióta jár Magyarországra, milyen világrekord hosszú levelet írtak neki, vagy éppen mennyi gyereket látogathat meg egy éjszaka alatt. Ezután a gyerekek 2 csoportra osztva, elsőként a második, harmadik és negyedik osztályosok majd az első osztályosok készítettek hurkapálcikára ragasztható mozgó mikulást. A munkákat a főbejárati folyosón helyeztük el.

  

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
3. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Október 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Névnap

Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van. Holnap Lukács napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa61
mod_vvisit_counterTegnap43
mod_vvisit_counterEzen a héten104
mod_vvisit_counterMúlt héten600
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1521
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1791
mod_vvisit_counterÖsszesen544620

Véletlen képek

Partnerek