Mesterségünk címere...

E-mail Nyomtatás PDF

 Mesterségünk címere…

2016. november 11 -én pénteken délelőtt a 4. évfolyamosok nagy izgalommal várták Sanyi bácsit, (Petrény Sándor) helyi bőrdíszmű-készítőt. Gyermekeink bőr pénztárcát és telefontokot készítettek. Jó hangulatban telt el a két tanóra, szorgoskodtak a tanulók a mester segítségével. Az elkészített alkotásokat hazavihették a gyerekek. Rendhagyó technika óránkon nagy örömünkre szolgált, hogy bepillantást nyerhettünk ebbe a régi magyar mesterségbe.

November 22-én kedden a 4. a osztállyal műhelylátogatáson voltunk. Megnéztük, hogyan készül elő Sanyi bácsi a munkára, hogyan készíti bőrből a használati tárgyakat. Több műveletet is kipróbálhattak a tanulók. Megtanulták a 4-es fonást valamint 3-as fonással saját karkötőt készíthettek.

Köszönjük, hogy osztályunk lehetőséget kapott a bőrdíszműves mesterség megismerésére, miközben a bőrrel való munkálkodás fortélyait is megtapasztalhatták. Sok gyermeknek okozott boldog perceket a közös munka, a saját kezűleg elkészített munkadarab, mely talán néhányuknál a későbbi pályaválasztásra is hatással lehet.

Kívánjuk, hogy az elkövetkező években jó egészségben, kreatív ötletekben, és számtalan elismerésben legyen része!

                                                                                               Bakosné Mester-Szabó Katalin

                                                                                                 tanító néni

 

 

Köszöntő

E-mail Nyomtatás PDF

 

Aranyosi Ervin: Karácsonyi kívánságom

Amikor kigyúlnak a karácsonyi fények,
együtt kell dobbanni az emberek szívének.

Szóljon idén arról minden mese, ének:
- varázslata van a szív szeretetének.
Nyisd hát meg szívedet, öleld a világot,
minden ember legyen örömmel megáldott,
mosollyal vidíts fel, szóval, öleléssel,
tiszta érzésekkel, mit szívedbe vésel.
Teremts egy szeretőbb, élhetőbb világot,
amilyet az ember eddig még nem látott.
Megfagyott szíveket tölts meg szeretettel,
legyen a világon boldog minden ember!

 

A Törteli Szent István Király Általános Iskola tanulói és minden dolgozója nevében szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik bármilyen módon segítették, támogatták iskolánkat ebben az évben.

Áldott, békés, szeretetteljes Karácsonyi Ünnepeket és örömökben, egészségben gazdag, boldog Új Évet kívánok a Kedves Szülőknek és községünk minden lakójának!

Radicsné Sáfrán Erika

igazgató

 

 

Sajtos József Atya 75 éves

E-mail Nyomtatás PDF

 

Sajtos József Atya köszöntése 75. születésnapján

 

Községünk nagyrabecsült plébánosa, Sajtos József, október 11-én töltötte be 75. életévét. Ebből a jeles alkalomból hittanos tanulóinkkal a templom meghitt falai között köszöntöttük meg őt.

A gyerekek izgatottan, de néma csendben várták, hogy megpillanthassák az ünnepeltet. Szívből jövő szeretettel készültek, hogy meglepetést szerezhessenek a „Pap bácsinak”.

Majd felhangzott a csodálatos orgonamuzsika és az oltár elé lépett József Atya, kinek szemei a meglepettségtől rögtön bepárásodtak a „gyermekkoszorú” láttán.

A gyerekek ajkán pedig felcsendült az ének majd elmondták Pál apostol korintusiakhoz írt első levelének 13. fejezetét, A szeretet himnuszát. A Plébános Atya meghatódottan fogadta köszöntésünket, és szerény ajándékunkat.

„Ti vagytok Isten legszebb ajándékai!”- szólt a gyerekekhez, s szavai átjárták még a legrakoncátlanabb gyermek szívét is.

Az ünnepi pillanatok meghittségét emelte Fuchs Tibor gyönyörű orgonajátéka. Köszönjük neki!

Tisztelendő Urunk születésnapja alkalmából papírra vetett gondolataimat Csorba Dóra 7.a osztályos tanuló olvasta fel:

Kedves József Atya!

A mai szép napon a szeretet hozott bennünket ide, hogy születésnapján szívünk melegével vegyük körül.

Aranyszájú Szent János így ír: „a pap, a földön tölti be ugyan hivatását, de a mennyei hatalmasságokkal egy sorban van. Nem ember, nem angyal, nem arkangyal, se más teremtett hatalom, hanem maga a Vigasztaló rendelte ezt a szolgálatot, és ő is ad erőt, hogy bár testben maradva, de  angyali szolgálatot teljesíthessenek.”

József Atya több mint 30 éve teljesít papi szolgálatot településünkön, ez idő alatt igyekezett maximális lelki támaszt nyújtani híveinek és megmutatni a Jóistenhez, az üdvösséghez vezető utat.

 

Egyaránt segíti a betegeket, elesetteket, szegényeket, nyitott az emberek problémái iránt. A gyerekek nevelésében, hitoktatásában is jelentős szerepet vállalt.

A lelkipásztori szolgálat mellett tevékenyen közreműködik a falu társadalmi életének formálásában is. Több civil társadalmi szervezet munkájában vesz részt. Szívügyének tekinti a község fejlődését, érdeklődéssel fordul minden rendezvény felé.

A legnehezebb istentagadó időkben is megingathatatlanul végezte hivatását, hirdette Jézus tanításait.

És mi, Törteliek, gyermekek és a felnőttek csak hálával és köszönettel tartozunk a Mindenhatónak, hogy ilyen lelki atyát vezérelt hozzánk. Megtanultuk, hogy milyen felemelő Isten házában, közösségben megvallani hitünket, de azt is, hogy kint a nagyvilágban kell minden cselekedetünk és magatartásunk által megélnünk azt.

Kedves József Atya!

A Törteli Szent István Király Általános Iskola tanulói és dolgozói nevében szeretettel köszöntjük születésnapja alkalmából.

Kívánjuk és kérjük a Jó Isten bőséges áldását további szolgálatára, bízva abban, hogy még sokáig köztünk marad és lesz a törteli templom plébánosa.

Isten éltesse sokáig!

 

Áldjon meg téged az Úr,

és őrizzen meg téged Ő!

Világítsa meg rajtad arcának fényét,

s könyörüljön terajtad Ő!

Fordítsa tereád az Úr az Ő orcáját,

adjon tenéked békességet!

 

Nagyrabecsüléssel és szeretettel:

 

Radicsné Sáfrán Erika

 

igazgató

 

 

Mosolygó fogacskák

E-mail Nyomtatás PDF

 Mosolygó fogacskák

 

A dm 2016- ban újra meghirdette a Mosolygó fogacskák kampányt, hogy így is felhívja a figyelmet a fogápolás fontosságára.

A pályázat az általános iskolák első és második osztályosait szólítja meg játékos formában. A dm arra kérte a tanulókat idén, hogy egy videó formájában dolgozzák fel a kampányhoz készült dalt, ami azt mutatja be, hogy mi miden történhet a fogakkal, ha nem vigyáznak rájuk a gyerekek.

A 2016-os kampányhoz a Törteli Szent István Király Általános Iskola 1. b osztályosai is készítettek egy pályázati videót.

Az iskola kapuit szeptemberben átlépő tanulók lelkesen készültek és örömmel vettek részt a videó elkészítésében. A gyerekek az általunk elkészített álarcokat viselték az animációs videóban, szüleik közreműködésének köszönhetően pedig még a ruhájuk is a témához illő volt a felvétel napján.

Mindezt a segítséget ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek.

És, hogy a fogápolás fontosságának játékos formában történő megismerésén kívül mivel jutalmazzák a legjobbakat?

Nos, a tét nem kicsi, hiszen az első 10. 000 pályázó fogápolási kezdőcsomagot kap ajándékba, 10 fődíjas osztály pedig egy egészségnapon vehet részt a Minipolisz gyermekvárosban. Mi ezt az egészségnapot tűztük ki célul, azonban, ha nem nyerünk is, egy hatalmas élménnyel gazdagodtunk a gyerekkel együtt a pályázati anyag elkészítése során.

A legjobbakról közönségszavazás dönt. Szavazni a pályázat weboldalán lehet (www.dm-egyuttegymasert.hu) 2016. október 21-e és 2016. október 28-a között. Kérünk mindenkit szavazatával támogassa gyermekeinket!

A fenti weboldalon fogápolási tanácsokat is találnak az érdeklődők.

Mezei Györgyné és Vörös Bernadett tanítók

Módosítás: ( 2017. július 02. vasárnap, 10:38 )
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Március 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa75
mod_vvisit_counterTegnap15
mod_vvisit_counterEzen a héten946
mod_vvisit_counterMúlt héten241
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2528
mod_vvisit_counterMúlt hónapban5586
mod_vvisit_counterÖsszesen565205

Véletlen képek