Sajtos József Atya 75 éves

E-mail Nyomtatás PDF

 

Sajtos József Atya köszöntése 75. születésnapján

 

Községünk nagyrabecsült plébánosa, Sajtos József, október 11-én töltötte be 75. életévét. Ebből a jeles alkalomból hittanos tanulóinkkal a templom meghitt falai között köszöntöttük meg őt.

A gyerekek izgatottan, de néma csendben várták, hogy megpillanthassák az ünnepeltet. Szívből jövő szeretettel készültek, hogy meglepetést szerezhessenek a „Pap bácsinak”.

Majd felhangzott a csodálatos orgonamuzsika és az oltár elé lépett József Atya, kinek szemei a meglepettségtől rögtön bepárásodtak a „gyermekkoszorú” láttán.

A gyerekek ajkán pedig felcsendült az ének majd elmondták Pál apostol korintusiakhoz írt első levelének 13. fejezetét, A szeretet himnuszát. A Plébános Atya meghatódottan fogadta köszöntésünket, és szerény ajándékunkat.

„Ti vagytok Isten legszebb ajándékai!”- szólt a gyerekekhez, s szavai átjárták még a legrakoncátlanabb gyermek szívét is.

Az ünnepi pillanatok meghittségét emelte Fuchs Tibor gyönyörű orgonajátéka. Köszönjük neki!

Tisztelendő Urunk születésnapja alkalmából papírra vetett gondolataimat Csorba Dóra 7.a osztályos tanuló olvasta fel:

Kedves József Atya!

A mai szép napon a szeretet hozott bennünket ide, hogy születésnapján szívünk melegével vegyük körül.

Aranyszájú Szent János így ír: „a pap, a földön tölti be ugyan hivatását, de a mennyei hatalmasságokkal egy sorban van. Nem ember, nem angyal, nem arkangyal, se más teremtett hatalom, hanem maga a Vigasztaló rendelte ezt a szolgálatot, és ő is ad erőt, hogy bár testben maradva, de  angyali szolgálatot teljesíthessenek.”

József Atya több mint 30 éve teljesít papi szolgálatot településünkön, ez idő alatt igyekezett maximális lelki támaszt nyújtani híveinek és megmutatni a Jóistenhez, az üdvösséghez vezető utat.

 

Egyaránt segíti a betegeket, elesetteket, szegényeket, nyitott az emberek problémái iránt. A gyerekek nevelésében, hitoktatásában is jelentős szerepet vállalt.

A lelkipásztori szolgálat mellett tevékenyen közreműködik a falu társadalmi életének formálásában is. Több civil társadalmi szervezet munkájában vesz részt. Szívügyének tekinti a község fejlődését, érdeklődéssel fordul minden rendezvény felé.

A legnehezebb istentagadó időkben is megingathatatlanul végezte hivatását, hirdette Jézus tanításait.

És mi, Törteliek, gyermekek és a felnőttek csak hálával és köszönettel tartozunk a Mindenhatónak, hogy ilyen lelki atyát vezérelt hozzánk. Megtanultuk, hogy milyen felemelő Isten házában, közösségben megvallani hitünket, de azt is, hogy kint a nagyvilágban kell minden cselekedetünk és magatartásunk által megélnünk azt.

Kedves József Atya!

A Törteli Szent István Király Általános Iskola tanulói és dolgozói nevében szeretettel köszöntjük születésnapja alkalmából.

Kívánjuk és kérjük a Jó Isten bőséges áldását további szolgálatára, bízva abban, hogy még sokáig köztünk marad és lesz a törteli templom plébánosa.

Isten éltesse sokáig!

 

Áldjon meg téged az Úr,

és őrizzen meg téged Ő!

Világítsa meg rajtad arcának fényét,

s könyörüljön terajtad Ő!

Fordítsa tereád az Úr az Ő orcáját,

adjon tenéked békességet!

 

Nagyrabecsüléssel és szeretettel:

 

Radicsné Sáfrán Erika

 

igazgató

 

 

Mosolygó fogacskák

E-mail Nyomtatás PDF

 Mosolygó fogacskák

 

A dm 2016- ban újra meghirdette a Mosolygó fogacskák kampányt, hogy így is felhívja a figyelmet a fogápolás fontosságára.

A pályázat az általános iskolák első és második osztályosait szólítja meg játékos formában. A dm arra kérte a tanulókat idén, hogy egy videó formájában dolgozzák fel a kampányhoz készült dalt, ami azt mutatja be, hogy mi miden történhet a fogakkal, ha nem vigyáznak rájuk a gyerekek.

A 2016-os kampányhoz a Törteli Szent István Király Általános Iskola 1. b osztályosai is készítettek egy pályázati videót.

Az iskola kapuit szeptemberben átlépő tanulók lelkesen készültek és örömmel vettek részt a videó elkészítésében. A gyerekek az általunk elkészített álarcokat viselték az animációs videóban, szüleik közreműködésének köszönhetően pedig még a ruhájuk is a témához illő volt a felvétel napján.

Mindezt a segítséget ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek.

És, hogy a fogápolás fontosságának játékos formában történő megismerésén kívül mivel jutalmazzák a legjobbakat?

Nos, a tét nem kicsi, hiszen az első 10. 000 pályázó fogápolási kezdőcsomagot kap ajándékba, 10 fődíjas osztály pedig egy egészségnapon vehet részt a Minipolisz gyermekvárosban. Mi ezt az egészségnapot tűztük ki célul, azonban, ha nem nyerünk is, egy hatalmas élménnyel gazdagodtunk a gyerekkel együtt a pályázati anyag elkészítése során.

A legjobbakról közönségszavazás dönt. Szavazni a pályázat weboldalán lehet (www.dm-egyuttegymasert.hu) 2016. október 21-e és 2016. október 28-a között. Kérünk mindenkit szavazatával támogassa gyermekeinket!

A fenti weboldalon fogápolási tanácsokat is találnak az érdeklődők.

Mezei Györgyné és Vörös Bernadett tanítók

Módosítás: ( 2017. július 02. vasárnap, 10:38 )
 

Játssz jól!

E-mail Nyomtatás PDF

 „Játssz jól!”

 

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy dán asztalosmester, aki a munkája során megmaradt faanyagból elhatározta,

hogy játékot készít a gyermekeinek. Így született meg a Lego, ami a dán „Leg godt!”kifejezésből származik, ami azt jelenti: „Játssz jól!”

Mivel kezdődhetne egy iskolai tanév? Természetesen egy izgalmas csapatépítő osztálykirándulással, remek/játszani kedvelő
gyermekekkel és nem utolsó sorban egy gyermekkorát nem feledő lendületes szülői csapattal.

A 3.a és az 5.a osztály gyerkőceivel, osztályfőnökeivel illetve néhány kedves szülő és egy nagyszerű nagymama társaságában részt
vettünk a LEGO Nyíregyházi gyárában, majd azt követően a nyíregyházi állatparkban. Szeptember 29-én a csapat nem mindennapi
4:45 órai indulásával máris feledhetetlenné varázsolta a napját.
J Délelőtt 9 órára izgatottan, várakozással telve érkeztünk a
gyár elé a célállomásra.

Elő­ször egy rövid kisfilmet nézhettünk meg a LEGO történetéről és a szabályokról, melyek betartása elengedhetetlen volt a
biztonságos gyárlátogatás érdekében, mely egy arra a célra kiépített látogatófolyosón keresztül valósult meg. A gyerekekkel együtt
nem a gépek közelében sétálhattunk, hanem az első emeleti teraszokról nézhettük az egyes termelési területeket. Fantasztikus volt lát­ni a
LEGO ele­mek gyár­tá­si fo­lya­ma­tát, a köz­ked­velt fi­gu­rák születését.

A délelőtt végén várt bennünket a játszóház, ahol kedvünkre legózhattunk a különböző figurákkal, miután ajándékcsomaggal
és az emlékkönyvben néhány kedves gondolatot hagyva, a diákok aláírásával igazolva ért véget a délelőtt. Óriási él­mé­nyek­kel gaz­da­god­va,
sok tu­dás­sal fel­vér­tez­ve indultunk délben a nyíregyházi állatparkba. A két osztály külön-külön haladva vágott neki az állatpark
felfedezésének. Három órát tartó kutatás eredményeképpen bátran mondhatom, hogy mindenki számára feledhetetlen élmény volt.
Mind felnőtt és gyermek nagyszerűen érezte magát.

Nagyon szépen köszönjük Stummerné Bakos Krisztina anyukának/szülőnek, hogy a csapat Lego üzemlátogatás regisztrálásával
segítette e csodálatos nap létrejöttét.

A több órás utazás ideje alatt volt minden mi szem és fülnek ingere. Éneklés, nevetés, jó hangulat jellemezte az együtt töltött időt.

Summa summarum, azaz mindent összegezve Bíróné Kincses Ágnes kolléganőm (3.A osztályfőnök) nevében is  mondhatom,
hogy a csapatépítés sikeresen megtörtént, volt értelme az együtt töltött időnek.

A LEGO logója nagyon találó, mindenkinek ajánlom! Igyekszünk megjegyezni, magunkénak érezni, a jövőnkbe beépíteni!

 „CSAK A LEGJOBB ELÉG JÓ…”


Topai Sándor

  osztályfőnök

Módosítás: ( 2017. július 02. vasárnap, 10:31 )
 

Becsengettek

E-mail Nyomtatás PDF

 Becsengettek

 

„Tanulj meg mindent, amit lehet, amikor csak lehet, akitől csak lehet! Egyszer eljön az az idő, amikor hálás leszel ezért magadnak.”

(Sarah Caldwell)

 

A Törteli Szent István Király Általános Iskolában 298 tanuló számára kezdődött el a 2016-2017-es tanév. Közülük 49-en életükben először ültek be az iskolapadba szeptember 1-jén.

 

Most már ők is közénk tartoznak!

Sok szeretettel üdvözöljük az első osztályosokat!


Az 1. a osztály és osztályfőnökük: Tóth Dénesné (Gabi néni)

 

Abonyi Erik, Benyó Péter Tamás, Bojer Ádám, Czupor Rikárdó, Debreceni Sándor Alex, Dobos Milán Kristóf, Gál Szabolcs, Határ Enikő Dóra, Határ Rebeka Eszter, Lakatos Mirella, Lippai Kamilla Fatima, Lódi Virág Natali, Majlát Lehel József, Mihály Réka, Nagy Csaba Krisztián, Rabács Fatima, Rabi Richárd, Sárik Bálint, Steinbach Viktor, Szendrei Bence, Szlota Melissza, Török Zoltán, Valkó Anna, Völgyi Karolina Linda

 

Az 1. b osztály és osztályfőnökük: Mezei Györgyné (Marika néni)

 

Bakró Andrea Alexandra, BakróRikárdó, Bárány Zsombor, Burai Henrik, Dajka Tímea, Fakan Fanni, Fodor Viktor, Godány Zsombor, Hajdú Boglárka Zsuzsanna, Határ Mira, Határ Raul László, Horváth József, Károly Gréta Anna, Kozák András Dominik, Kökény Martin Károly, Maka Barbara, Mozsár Sándor Gábor, Puskás Gréta Bianka, Rátóti Marcell Ambrus, Szabó Vivien, Szirtes Gergely, Szlota Cintia, Tamasi Virág, Varga Petra, Zoboki Szabolcs

Elsőseink számára egy teljesen új élet kezdődött azzal, hogy iskolások lettek. Minden megváltozott körülöttük, de tanítóik szeretete, türelme, gondoskodása, biztatása, elhivatottsága és odaadása biztosan átsegíti őket a tudás felé vezető úton a betűk, az írás, az olvasás és a számok birodalmában. A kisdiákok a nevelőikkel együtt naponta, kézen fogva felfedező útra indulnak, hisz az iskolában rengeteg kincs vár feltárásra. Kívánom, hogy az út, amely a kincsek felfedezéséhez vezet, legyen izgalmas és örömteli.

 

A 2016-2017-es tanévben a következő dátumokra érdemes a legjobban figyelni!

A tanítási év

Ø  első tanítási napja:                2016. szeptember 1. (csütörtök)

Ø  utolsó tanítási napja:            2016. június 15. (csütörtök)

 

A tanítási napok száma az általános iskolában száznyolcvankettő nap.

 

Az első félév 2017. január 20-ig tart. Az iskolák 2016. január 27-ig értesítik a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

 

A tanítási szünetek

 

Ø  Az őszi szünet 2016. november 2-től november 4-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 28. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 7. (hétfő).

 

Ø  A téli szünet 2016. december 22-től 2017. január 2-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2016. december 21. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2017. január 3. (kedd).

 

Ø  A tavaszi szünet 2017. április 13-tól 2017. április 18-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. április 12. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2017. április 19. (szerda).

 

Az országos kompetenciamérés 2017. május 25-én, az angol, német idegen nyelvi mérés a hatodik és nyolcadik évfolyamokon 2017. május 18-án lesz.

 

A tanév mottójául ebben az évben Goethe gondolatai szolgálnak:

„A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.”

 

A 2016-2017-es tanévben a XX.  Csodaszarvas Kézműves és Hagyományőrző táborunk jubileumi programjait állítjuk az alapvető nevelési-oktatási céljaink középpontjába. Feladatunk, hogy éltessük és továbbadjuk azokat az értékeket, nemzeti kincseket, amitől mi magyarok vagyunk: néptánc, népdalok, népviselet, hagyományok, magyar nyelv, kultúra és hit.

A diákok számára fő cél a tanulás rendben, fegyelemben, szorgalommal, és minél nagyobb arányú részvétellel a tehetséggondozó programokban és projektekben. A pedagógusok maximálisan segítik a gyerekeket a céljaik elérésében, és sokoldalú szabadidős programokkal járulnak hozzá a vidám és színes diákélethez.

 

A zavartalan nevelő-oktató munka feltételeit a fenntartó és a működtető önkormányzat biztosítja.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programja keretében Törtel Község Önkormányzata által benyújtott sikeres pályázat eredményeként, az önrész biztosításával 14*26 m méretű labdarúgó műfüves pálya épült iskolánk középső udvarán. A pályát a tanévnyitó ünnepség után vették birtokba a diákok, mely a kötelező testnevelés órákhoz és a szabadidős sporttevékenységekhez is megfelelő területet biztosít.

Köszönetünket fejezem ki is a Magyar Kormánynak, a Magyar Labdarúgó Szövetségnek és Törtel Község Önkormányzatának, élén Godó Tibor polgármester úrnak, hogy lehetővé tették és megvalósították ezt a jelentős, sportberuházást.

 

 

 

A József Attila úti épületben az elavult, korszerűtlen mosdóhelyiség helyén egy vadonatúj, modern, higiénikus vizesblokk épült valamint új padlózatot kapott a felsős nevelői szoba a működtető önkormányzat jóvoltából.

 

Fenntartónk, a KLIK támogatásával pedig 13 db új, modern, dupla oldalszárnyas zöld krétás táblával, és egy tanteremnyi tanulóasztallal, székekkel, szekrényekkel gazdagodtunk. Így minden tanteremben korszerű, a kooperatív oktatási módszerek megvalósítását segítő, tanulóbarát környezetben folyik a pedagógiai munka.

 

 

Szeptember 25-én, vasárnap tartottuk a Veni Sancte, Tanévnyitó szentmisét, melyen 180 hittanos tanuló volt jelen. Itt köszöntöttük Pintérné Bretus Éva hitoktatót, Sajtos József atyától pedig lelki útravalót kaptunk a tanév kihívásinak leküzdéséhez.

 

 

Kedves Szülők!

Az iskolakezdés megváltoztatja a családok életét, különösen ahol először megy a gyermek, „a család szeme fénye” iskolába. Biztosan tele vannak most félelemmel, aggodalommal. Egyre viszont megkérem Önöket: bízzanak bennünk! Mi pedagógusok mindent meg fogunk tenni azért, hogy a ránk bízott féltett kincseik - gyermekeik - ügyes, okos és intelligens fiatalokká váljanak. Bízzanak tanítóinkban, tanárainkban, ugyanakkor szeretném megkérni Önöket, hogy segítsék pedagógusaink munkáját gyermekeik boldogulása érdekében! Mi továbbra is nyitottak, együttműködőek és felkészült pedagógusok vagyunk, de biztosan nem tévedhetetlenek! Éppen ezért kérem Önöket, osszák meg velünk véleményüket, tapasztalataikat az iskoláról! Mondják el, ha úgy gondolják, valamit jól csinálunk, mert nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek, a pedagógusok is örülnek az elismerésnek. Jelezzék azonban még időben azt is, ha valamiről más a véleményük! Beszéljük meg a problémákat, és tegyünk közösen a megoldásért!

 

Igazgatói fogadóórámon szívesen állok a szülők rendelkezésére.

Kedd és csütörtök:15.00-16.00

 

Valamennyi kollégámhoz bizalommal fordulhatnak kérdéseikkel, javaslataikkal! Bízom benne, hogy a szülők és az iskola EGYET AKARVA, EGYMÁST SEGÍTVE meg tudja majd valósítani elképzeléseit ebben a tanévben is!

Diane Loomars gondolatait ajánlom a kedves szülők figyelmébe:

 

„Ha elölről kezdeném a gyermeknevelést

fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet.

Példálózás helyett példát mutatnék.

Nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék.

Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék.

Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot,

kirándulnék, sárkányt eregetnék,

réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.

A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék.

Nem erőszakoskodnék a gyerekkel,

hanem a lelkét erősíteném.

Előbb önbizalmát építeném, azután a házamat.

Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről

És többet a szeretet hatalmáról”

 

Kívánok, minden diákunknak és családjuknak, az iskola valamennyi dolgozójának jó egészséget, lelkes és kitartó munkát, sikeres örömteli tanévet!

 

                                                                                     Radicsné Sáfrán Erika

 

igazgató

Módosítás: ( 2017. április 18. kedd, 18:28 )
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
4. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Október 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Névnap

Ma 2017. október 18., szerda, Lukács napja van. Holnap Nándor napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa79
mod_vvisit_counterTegnap150
mod_vvisit_counterEzen a héten272
mod_vvisit_counterMúlt héten600
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1689
mod_vvisit_counterMúlt hónapban1791
mod_vvisit_counterÖsszesen544788

Véletlen képek

Partnerek