Mikulás nap

E-mail Nyomtatás PDF

 

Mikulás nap az iskolában

December 4-én délelőtt első alkalommal rendeztünk alsó tagozaton Mikulás napi teremlabdarúgó tornát, melyen a 3. és 4. évfolyamos osztályok versengtek a bajnoki címért.

Nagyon lelkesen készültek az ifjú focisták erre a napra. Hetekkel előtte már észre lehetett venni minden osztályban, hogy alakítgatják a kis csapatokat. Örömmel töltött el, hogy nemcsak a fiúk, de a lányok is részt vettek a mérkőzéseken. Vannak olyan gyerekek, akik aktívan járnak edzésekre, rajtuk látszik igazán a bizonyítási vágy. Nagyon sok kimagasló tehetség van a diákok között.

Mindenki nagyon jól érezte magát. A mérkőzéseket Mihály Zoltán tanár úr, Mikulás jelmezben vezette, aminek még jobban örültek a kis versenyzők.

A sok kedves iskolai hagyomány mellé, szeretnénk bevezetni az alsós Mikulás bajnokságot is.

 

Köszönjük a vezetőségnek, hogy lehetővé tette és hozzájárult a gyermekek öröméhez!

 

Módosítás: ( 2016. január 07. csütörtök, 09:58 )
 

Mosolygó fogacskák

E-mail Nyomtatás PDF

 Mosolygó fogacskák

 November fogászati és testápolási hónap. Ennek keretében a Kis-egészségőr szakkör foglalkozásain beszélgettünk a helyes fogápolásról. Megbeszéltük, hogy miért fontos fogaink épségének megőrzése, milyen eszközök segíthetik ezt, s milyen táplálkozással befolyásol-hatjuk fogaink épségét. A dm a gyerekek fogainak védelmében pályázatot hirdetett, melynek feltétele volt, hogy minél több mosolygó fogacska látszódjon az első osztályosokról készített fényképen. Bátran vállaltuk ezt a pályázati feltételt, hiszen a mi osztályunk egy vidám kis csoport. A dm Kft. jóvoltából minden kis diákunk kapott egy fogápolási kezdőcsomagot, melynek nagyon megörültek. Ezután is odafigyelünk fogaink épségére, a helyes fogápolásra!

 

                                                                                          Perlakiné Huszti Márta

                                                                                                 1. a osztály

                                                                                                  tanító néni

 

Módosítás: ( 2016. január 07. csütörtök, 09:52 )
 

MÉZ

E-mail Nyomtatás PDF

 Európai Mézes Reggeli iskolánkban

A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület idén 2015. november 20-án rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot.

 A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés immár nyolc éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több uniós tagország is megrendez.

 A méhészek szakmai szervezete – OMME – a program megszervezéséhez a helyi méhészegyesületeinek tagjaival az eredeti szlovén kezdeményezéshez hasonlóan mézadományokat szervezett az iskolák részére.

 Egy helyben élő méhész felajánlásának köszönhetően intézményünk is csatlakozott ehhez a nagyszabású és hasznos kezdeményezéshez.

Tanulóink és pedagógusaink reggelire elfogyaszthattak egy-egy szelet vajas-mézes kenyeret, miközben osztályfőnökeiktől tájékoztatást kaptak a program céljáról, az egészséges táplálkozás fontosságáról, a mézben lévő, az emberi szervezet számára fontos összetevőkről.

 A felső tagozaton „A méhek élete” és a „Méhek nélkül a világ” című érdekes és rendkívül tanulságos kisfilmeket nézték meg tanulóink az óraközi szünetekben.

Az alsós gyerekek a „Varázslatos iskolabusz”  rajzfilmsorozatból „A kaptárban” című részt tekintették meg délelőtt, és  napközis csoportfoglalkozás keretében délután.

 A felhívás szlogenje-Tegyük együtt sikeressé és „mézessé” az Európai Mézes Napot!-

valóban sikert eredményezett: a gyerekek örömmel fogyasztották az „Istenek eledelét”, és érdeklődően vettek részt a program kínálta lehetőségekben. Pályaválasztás előtt álló osztályaink egyben betekintést nyerhettek a mezőgazdaság egyik fontos ágazatára, annak természeti és gazdasági kihatására.

 Az elkövetkező években- az ország sok iskolájával együtt- hagyományt kívánunk teremteni az „Európai Mézes Reggeli” program megszervezésével.

                                                                                                Németh Ambrusné

                                                                                                igazgató helyettes

 

 

Mesélő dallamok

E-mail Nyomtatás PDF

 Mesélő dallamok

   A karácsonyt megelőző adventi időszak jellemzője az elcsendesedés, a mások iránti figyelem, szeretet.

   Ezekkel az érzésekkel vártuk a kecskeméti zenetanárokat Dóbiás Péter vezetésével 2015. december 7-én délelőtt a Sportcsarnokban.

   Ujjaik segítségével megszólaltatták hegedűn, csellón, szintetizátoron Csajkovszkij Diótörőjének legnépszerűbb dallamait. Az oroszországi karácsonyestét még jobban elképzelhetővé tette Dóbiás Péter a történet legfontosabb mondatainak elmesélésével.

   Az előadás végén a varázszsákból előkerültek a hangszerek is, s először fiúk, majd lányok kísérték ritmushangszerekkel a felcsendülő karácsonyi dallamokat.

   Köszönjük az emlékezetes adventi perceket.

 

                                                                                           Perlakiné Somodi Gabriella


                                                                                            munkaközösség vezető

Módosítás: ( 2016. január 07. csütörtök, 09:42 )
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
7. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Március 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa86
mod_vvisit_counterTegnap15
mod_vvisit_counterEzen a héten957
mod_vvisit_counterMúlt héten241
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2539
mod_vvisit_counterMúlt hónapban5586
mod_vvisit_counterÖsszesen565216

Véletlen képek