Közlekedésbiztonság-drog prevenció

E-mail Nyomtatás PDF

 

Közlekedésbiztonsági és drog prevenciós programok a Törteli Szt. István Király Általános Iskolában

 A TÁMOP 3.1.4. „Köznevelés az iskolában” elnevezésű projekt keretében közlekedésbiztonsági, bűnmegelőzési és drogprevenciós előadások és bemutatók szervezése volt a feladatom.
Október 1-én a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai az alsó tagozatos osztályosoknak interaktív közlekedésbiztonsági előadást tartottak. Tavasszal folytatódtak a programok. 2014. október 2-án drogprevenciós előadást hallgattunk meg a 7.8. osztályosokkal.Az előadás végén a gyerekek az őket leginkább érdeklő témákról beszélgethettek, illetve kérdéseket tehettek fel. Április 20-án bűnmegelőzési tanácsadók jártak iskolánkban és vetítéssel egybekötött bemutatót, előadást tartottak a 7.8. osztályosoknak. Április 22-én az alsó tagozatosok pedig nagyszerű programban részesültek. A rendőrök eljöttek iskolánkba és a gyerekek kipróbálhatták milyen a rendőrautóban ülni, a szirénát kipróbálni. Vállalkozó szellemű diákok kerékpáros ügyességi pályán mérethették meg magukat. Az igazi szenzáció a kutyás bemutató volt, melyhez már a felsősök is csatlakoztak. Április 23-án iskolánk közlekedési szakkörének tagjaival részt vettünk a ceglédi Rendőrség Nyílt napján. Éves programunk május 18-án folytatódott a 3.4. osztályosoknak rendezett bűnmegelőzési előadással, beszélgetéssel. A tanulók előzetesen felírhatták kérdéseiket, melyekre az őrnagy úr válaszolt.
Az egész tanéven átívelő felvilágosító munkát nagyon sikeresnek ítélem meg. Programjainkat minden alkalommal, figyelemmel, aktív részvétellel kísérte iskolánk rendőre is.A gyerekek a közvetlen beszélgetések során megbizonyosodtak arról, bármilyen problémájukkal nyugodtan fordulhatnak hozzá. A kollégák, tanulók, szülők egyaránt örömmel és érdeklődve fogadták a nem mindennapi előadásokat, bemutatókat. Büszkék vagyunk gyerekeinkre hogy példás magatartást tanúsítottak ezeken a programokon. Szinte állandó beszédtémává vált közöttük a rendőrök munkája, a helyes közlekedés, a drog ártalmas hatása, az internet veszélyei. 8. osztályosaink közül többen is rendészeti szakra jelentkeztek a pályaválasztás idején.
            Bízom benne, hogy az előadások és bemutatók segítik gyermekeinket a helyes közlekedési kultúra elsajátításában, egészséges, tudatos életvitelük kialakításában.
            Programjaink ebben a tanévben is folytatódtak. Szeptember elsején az első és második osztályos gyerekek szüleinek összevont szülői értekezlet keretében Bánhegyi László őrnagy, bűnmegelőzési tanácsadó tájékoztatót tartott, mire figyeljenek az önálló közlekedés területén a gyerekek, hogyan tudják elkerülni az áldozattá válást, továbbá arról, milyen veszélyei vannak az internetnek az előnyei mellett is.

 Külön köszönetemet fejezem ki a Ceglédi Rendőrkapitányság dolgozóinak, lelkiismeretes, segítőkész munkájukért, mellyel hozzájárultak a programsorozat sikeres lebonyolításához.

  Köszönöm kollégáim segítő munkáját, a gyerekeknek az aktív közreműködést!.

 Tóth Dénesné Gabi tanár néni

 

szervező

 

adomány

E-mail Nyomtatás PDF

 Adomány kisiskolásaink támogatására

 

A 2015/2016. tanévben is felkereste a Törteli Szent István Király Általános Iskolát Mátyásfalvi János és kedves felesége, immár hagyománnyá téve az 1. osztályos tanulók megajándékozását. A felajánló kifejezte szándékát, hogy a beiskoláztatás költségeit magára vállalva, 10 első osztályos gyermeknek iskolatáskát hozott, és támogatta a hozzátartozó iskolaszerek (tolltartó, füzetek, írószerek, rajz- és technika felszerelés) megvásárlását.

Nemcsak a jó szándék volt példaértékű a megajándékozottak részére, hanem az emberek segítése iránti elkötelezettség is nemes jellemről tett tanúbizonyságot.

Tisztelettel és szeretettel megköszönjük Mátyásfalvi János családjának iskolánk, településünk gyermekei iránti nagylelkűségét, jótékony támogatását.

Hálásak vagyunk adományozóinknak azért is, mert azzal a hittel, bizakodással jöttek el iskolánkba, mint amit mi, pedagógusok is vallunk:

„Akkor érzem igazán, hogy élek, amikor mások életét próbálom meg jobbá tenni.” (Liz Murray)

 

                                                                                               Németh Ambrusné ig.h.

 

Szép volt a nyár

E-mail Nyomtatás PDF

 Szép volt a nyár

 

Mint minden évben, így idén nyáron is részt vehettünk balatonszárszói táborozáson, ahová Káldiné Megyeri Éva és Mihály Mária tanárnő kísért el bennünket.
Július 14-én reggel a ceglédi vasútállomáson gyülekezett kis csapatunk nagy táskákkal és bőröndökkel. Pár óra múlva már láthattuk a csodálatos Balaton vizét és Balatonföldváron leszállhattunk a vonatról, ahonnan kisvonat vitt bennünket a balatonszárszói Irmák táborba.
Faházakban aludtunk, fiúk és lányok külön. Elfoglaltuk szobáinkat és berendezkedtünk, majd jött a finom ebéd. Délután ismerkedtünk a jászkarajenői diákokkal, majd este átsétáltunk Balatonföldvárra. 
A második naptól kezdve titkos feladatokkal voltunk megbízva, amit minden táborlakó sikeresen teljesített. Egyik kedvenc napunk a Sportnap volt, amikor a törteli lányok a karai lányok ellen kézilabdázhattak, de lehetett pontokat gyűjteni kapura dobással-rúgással, kosárlabdadobással. A délelőttök a feladatok megoldásával teltek, délutánonként balatoni fürdőzésre volt lehetőség, ahol tanáraink vajas –és lekváros kenyeret kentek ínyünk szerint.
Csütörtökön sétahajóval átmentünk Tihanyba, ahol megnézhettük a Tihanyi Apátságot, a Levendula-házat, a Tihanyi visszhangot, visszatérve a táborba vacsora után éjszakai fürdőzésen vettünk részt. Pénteken meglepetésként a balatonföldvári szabad strandon vízi biciklizhettünk és fürödhettünk. Nagy öröm volt számunkra, amikor szombaton vitorlás kalózhajón tölthettünk el egy órát, este pedig gyerek karaoke bárban mutathattuk meg énektudásunkat. Utolsó este a tábortűznél kezünkbe vehettük az emléklapot és nyársalhattunk, így búcsúzva a Balatontól.
Július 20-án délelőtt még utoljára megmártóztunk a Balatonban, majd egy kiadós pizzázás után útnak indultunk a balatonszárszói vasútállomásra. Este fél hétkor Cegléden találkozhattunk a családunkkal.
Ezúton szeretnénk megköszönni Radicsné Sáfrán Erika igazgatónőnek, hogy lehetőséget biztosított a táborozáshoz, Őrsy Anett tanárnőnek a tábor előkészítését,Törtel Község Önkormányzatának anyagi támogatását.Reméljük a jövő nyáron is részt vehetünk balatoni táborozáson.

 

                                                                       Fodor Barbara, Kókai Dóra, Somodi Fanni

 

 

Tanévnyitó

E-mail Nyomtatás PDF

 

Módosítás: ( 2015. augusztus 24. hétfő, 20:30 )
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
8. oldal / 17

Sulinaptár

<<  Március 2018  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa111
mod_vvisit_counterTegnap15
mod_vvisit_counterEzen a héten982
mod_vvisit_counterMúlt héten241
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2564
mod_vvisit_counterMúlt hónapban5586
mod_vvisit_counterÖsszesen565241

Véletlen képek