Pályaválasztási szülői

E-mail Nyomtatás PDF

 Pályaválasztási szülői értekezlet

Iskolánkban 2014. november 20-án pályaválasztási szülői értekezletet rendeztek a 7. és 8. évfolyamosok számára. A rendezvényen a környező iskolák igazgatói, igazgatóhelyettesei jelentek meg, és tájékoztattak minket arról, hogy iskolájuk mit nyújthat nekünk. Nagyon színes, érdekes tájékoztatást kaptunk az iskolákról, ami diákoknak és szülőknek egyaránt felkeltette az érdeklődését. Sokat segítettek nekünk ezzel az előttünk álló pályaválasztásban.

Köszönjük szépen, hogy eljöttek és válaszoltak a kérdéseinkre és reméljük, hogy a következő években is segítik majd iskolánk diákjait.

Baranyai Fanni Virág

 8.A osztályos tanuló

 

 

Mi legyek?

E-mail Nyomtatás PDF

 Lehet, hogy varrónő leszek?

2014. november 20-án a két nyolcadik évfolyam lány tanulóival, Mariné Tajthy Katalin, Bakos Lászlóné, és Topai Sándor tanár úr kíséretével ellátogattunk az Ezüstkéz Kft-hez, pályaválasztás céljából. Amikor odaértünk, nagymamám, Rátóti Józsefné várt bennünket. Körbe vezetett minket a varrodán. Először a szabászatot tekintettük meg, ahol bepillantást nyerhettünk a szabászat munkafolyamatába. Utána átmentünk a varrodai részre ahol láthattuk hogyan dolgoznak a varrónők, többek közt azt is megtudhattuk, hogy körkéses, kardkéses, gyorsvarró, interlock és fedőző gépekkel dolgoznak. Miután megnéztük a varrónőket munka közben, lementünk a befejező helységbe. Megtudtuk, hogy itt történik a munkafolyamat vége, a gomblyuk készítése, a gombok varrása, a patentolás és végül a kész áru csomagolása. Ez úton is szeretnénk megköszönni a lehetőséget Rátóti Józsefnének és az Ezüstkéz Kft minden dolgozójának, hogy szeretettel fogadtak bennünket és új ismeretekre tehettünk szert.

                                                                                              Rátóti Dóra Angyalka

                                                                                               8.A osztályos tanuló

 

 

Törtel példaképe

E-mail Nyomtatás PDF

 Törtel Példaképe

Október 18-án, szombaton volt alkalmunk megismerni egy olyan embert, akiről elmondhatjuk, hogy ért az állatok nyelvén. Sebők Misi bácsi telepén jártunk, aki nagyon sok információt adott át nekünk. Olyan szeretetteljesen mesélt az állatokról, hogy öröm volt hallgatni. Követi az állatok mindennapjait, tud róluk mindent. Sebők Mihály állattenyészete július3-án kapta meg a mintatelep címet. Erre a címre méltó is a telep, hiszen megszervezett mindent, ami egy jó telepre kell: teljes gépesítés, állatok, segítségek és a szeretet, türelmesség és persze a figyelem is. Ezen a telepen van egy ló, mert „tanya nem létezik ló nélkül”, 1 tehén és a kisborja, sertés és a juhok. Ebből kb. 2000 darab van. Itt a juhoknál megvan mindennek az ideje: reggel 6.30 és 7.00-óra között szokták kihajtani a juhokat és délben hajtják őket vissza. Az éjszakát is bent töltik. A megtermékenyítés mesterséges, mert kevesebb a kos. Ez a fajta megtermékenyítés csak ezen az egy telepen van az országban. A vemhesség 5 hónapig tart. Amikor születnek, figyelni kell őket, hogy ne keveredjenek. Egy anyaállattól 1-3 bárány születhet. 2-3 nap után van a farokvágás. Egy ilyen állat 7-8 évig él. Születésük után krotáliát raknak a fülükbe. Ha kéket kap, akkor az azt jelenti, hogy német származású, ha pedig sárgát, akkor magyar, van még a fekete fejű megkülönböztetés. Egy tenyészkos 150-170 kg. Egy nagyon érdekes dolgot is hallottunk: a 9516-os számú kostól kb. 1780 bárány született. Az ellésre külön fogadtatók vannak. Sebők Misi bácsinak 500 hektár földterülete van, amelyen a család gazdálkodik. 50 éves munkássága során több mint 200 díjat kapott. Büszkék vagyunk Rá!

  Gyalog Andrea 8. B osztályos tanuló

 

 

Módosítás: ( 2015. május 17. vasárnap, 21:09 )
 

SzTK-ban jártunk

E-mail Nyomtatás PDF

 Pályaválasztást segítő program

 

2014. november 18-án, kedden a két nyolcadik osztály Bakos Lászlóné, Mariné Tajthy Katalin és Topai Sándor tanár úr kíséretével ellátogattunk a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Rendelőintézetébe (SZTK). Ott Minárovics Istvánné vezetett minket körbe. Ildikó néni elmondta nekünk, hogy az egészségügyi hivatás egy nagyon szép szakma. Elmesélte tapasztalatait, és ha újrakezdhetné, akkor is ezt a szakmát választaná. Azoknak a tanulóknak ajánlja, akik könnyen megnyílnak, tudnak kapcsolatot teremteni és át tudják érezni mások problémáit. Miután Ildikó néni megosztotta velünk tapasztalatait, elindultunk körbenézni az SZTK-ban. Először egy átlag rendelőt néztünk meg, azután egy magánrendelőt is, hogy össze tudjuk hasonlítani azokat.

Egy pszichológiai rendelőben is voltunk, ami nagyon barátságos, otthonos volt. Miközben a rendelőintézetben sétáltunk, különböző jelzéseket figyelhettünk meg, például a vörös csempe a gyengébben látó emberek segítségére szolgál. A mozgáskorlátozottaknak külön mosdó van vészjelzővel ellátva bármilyen baj, probléma esetére. Mégha nem is ezt a szakmát választjuk, akkor is sok új érdekes ismereteket szereztünk. Köszönjük a lehetőséget.

 

Rátóti Dóra Angyalka

                                                                                                           8.A  osztályos tanuló

 

 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
10. oldal / 17

Sulinaptár

<<  December 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Névnap

Ma 2017. december 18., hétfő, Auguszta napja van. Holnap Viola napja lesz.

Ki olvas minket?

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa40
mod_vvisit_counterTegnap23
mod_vvisit_counterEzen a héten40
mod_vvisit_counterMúlt héten254
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1337
mod_vvisit_counterMúlt hónapban4140
mod_vvisit_counterÖsszesen550928

Véletlen képek

Partnerek